Oddworld: Soulstorm aangekondigd voor tweede helft van 2017 | Gamer.nl

Oddworld: Soulstorm aangekondigd voor tweede helft van 2017 | Gamer.nl

Gamestudio Oddworld Inhabitants heeft aangekondigd een nieuwe game in de Oddworld-serie te ontwikkelen. De titel krijgt de naam Oddworld: Soulstorm en wordt in de tweede helft van 2017 uitgegeven.

Het verhaal speelt zich af nadat hoofdpersoon Abe zijn voormalige baas bij RuptureFarms heeft verslagen. Samen met 300 bevrijde Mudokons bevindt Abe zich gestrand midden in de woestijn zonder water of voedsel. De bedenker van de Oddworld-serie, Lorne Lanning, vertelt dat Soulstorm een zware reis gaat worden voor Abe: “Er was een dieper en duisterder verhaal dat we nooit konden vertellen. Soulstorm geeft ons de kans om het fabeltje van een compleet andere hoek te laten zien.”

Oddworld: Soulstorm gaat dieper in op de thema’s die in de eerdere games aan bod kwamen als kapitalisme, verslaving, milieuactivisme en consumentisme. Volgens de ontwikkelaar is Soulstorm een vervolg op Oddworld: New ‘n’ Tasty. Deze game werd in 2014 uitgebracht en is een remake van de originele Oddworld. Hier verscheen al een vervolg op genaamd Abe's Exodus. Elementen uit Exodus worden gebruikt voor deze nieuwe game.

Er zijn nog geen platforms bekendgemaakt voor Oddworld: Soulstorm. Op de officiële website is meer informatie te vinden over de aankomende game.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou