Oculus VR koopt twee motion tracking-bedrijven | Gamer.nl

Oculus VR koopt twee motion tracking-bedrijven | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het gaat om de bedrijven Nimble VR en 13th Lab. Nimble VR maakt software die handbewegingen kan volgen. 13th Lab ontwikkelt software die een real-time driedimensionale reconstructie maakt van de werkelijkheid. Oculus VR meldt dat deze technologieën goed samen kunnen werken met de Oculus Rift.

Oculus VR heeft ook motion tracking-expert Chris Bregler aangenomen. Bregler werkte onder andere mee aan Star Trek Into Darkne en The Lone Ranger. Ook doceert hij computerwetenschap aan de New York University. Hij wordt hoofd van een team van Oculus Research dat de visie van Oculus VR onderzoekt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou