Oculus sluit eigen virtual reality filmstudio | Gamer.nl

Oculus sluit eigen virtual reality filmstudio | Gamer.nl

Vice-president of content van Oculus, Jason Rubin, heeft in een verklaring bekendgemaakt dat ze hun virtual reality filmstudio gaan sluiten.

Oculus gaat zich nu richten op derde partijen die non-gaming virtual reality-ervaringen willen maken. Hiervoor heeft het bedrijf vijftig miljoen dollar beschikbaar gesteld. Dit bedrag stelt filmmakers ook in staat om tutorials en le en te volgen om de ontwikkeling van virtual reality-ervaringen te verbeteren. Bovendien wil Oculus filmmakers ook de mogelijkheid geven om te netwerken.

"We zijn absoluut toegewijd aan de groeiende markt voor vr-films en andere creatieve content, maar nu dat er een grotere groep ontwikkelaars en filmmakers mee aan de slag gaan willen we ons richten op het ondersteunen van hun projecten," aldus Rubin. De werknemers van Story Studio krijgen nieuwe functies aangeboden binnen Oculus.

De studio werd in het voorjaar van 2015 geopend en heeft drie korte vr-films ontwikkeld: Lost, Henry en Dear Angelica die alle drie goed werden ontvangen. Rubin benadrukt dat de sluiting van Story Studio niets te maken heeft met de reorganisatie van het afgelopen jaar.

Onlangs kondigde Oculus aan dat ze niet aanwezig zullen zijn op E3 2017.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou