'Oculus Rift wordt halverwege 2015 beperkt uitgerold' | Gamer.nl

'Oculus Rift wordt halverwege 2015 beperkt uitgerold' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De 'publieke bèta', zoals Techradar de beperkte uitrol noemt, zou al vanaf april van volgend jaar kunnen beginnen en doorlopen tot in de zomer.

Het zou gaan om een beperkte lancering waarbij Oculus de distributie zelf regelt zoals het momenteel ook doet voor de tweede ontwikkelaarsversie van de vr-bril. Het bedrijf, dat sinds maart van dit jaar eigendom is van Facebook, zou eerst willen peilen of er genoeg intere e is en pas daarna overgaan tot ma aproductie.

Oculus wilde geen commentaar geven en heeft vooralsnog geen concrete releaseperiode bekendgemaakt. Het bedrijf zegt dat er nog veel verbeteringen worden doorgevoerd bij het huidige prototype voordat de definitieve specificaties van de consumentenversie worden vastgesteld.

Het is nog niet bekend voor hoeveel de Oculus Rift in de winkels komt te liggen, maar zowel Oculus als Facebook willen de prijs zo laag mogelijk houden. Hierbij zou gedacht worden aan een prijs tu en de 200 en 400 dollar. 

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou