De investering van 75 miljoen dollar is de grootste voor Oculus tot nu toe. Het bedrijf werd in 2012 opgericht door de 19-jarige Palmer Luckey. De investering wordt geleid door investeringsmaatschappij Andreessen Horowitz. Dit bedrijf zal ook een plek krijgen in de raad van bestuur.

Chris Dixon, investeerder bij Andreessen Horowitz, stelt dat hij bij maar vijf of zes demonstraties in zijn leven gedacht heeft dat de wereld zou gaan veranderen. Hij noemt de Apple II, Netscape, Google, de iPhone en nu Oculus. "Zo geweldig was het." Dixon besloot te investeren omdat Oculus zonder flinke kapitaalinjectie moeilijk goede hardware uit kon brengen.

Oculus zou op basis van het opgehaalde bedrag zo'n 250 miljoen dollar waard zijn. Het bedrijf laat tegenover Wired weten dat het voorlopig niet op zoek gaat naar nieuwe investeringen, maar met onlangs opgehaalde geld eerst zijn product gaat lanceren. De consumentenversie van de virtuel reality-bril moet in 2014 uitkomen. Enkele ontwikkelaars en andere vroege investeerders hebben al een testversie van de Oculus Rift in hun bezit.

Door NUtech/Gamer.nl