Volgens Iribe is de snelheid waarmee smartphones krachtiger worden, vele malen interessanter dan consoles waarvan de hardware de komende jaren al vast staat. "Er zijn een hoop verbeteringen die aangebracht kunnen worden aan de hardwarekant van virtual reality, maar niemand doet dat nog omdat het een nieuw iets is. De innovatiesnelheid in de mobiele markt kan die verbeteringen mogelijk maken", aldus Iribe.

"We zijn een stuk enthousiaster over waar de mobiele markt naar toe gaat, en wat betreft het direct aansluiten van (de Oculus Rift) op een volgende generatie mobieltje." Iribe spreekt echter nog niet over concrete plannen. Het bedrijf achter Oculus Rift werkt momenteel voornamelijk aan het op de markt brengen van de bril voor PC. Iribe hoopt op volgend jaar, maar kan nog geen exacte releaseperiode geven.

De bril wordt al wel uitgestuurd naar ontwikkelaars in de vorm een zogeheten devkit, zodat zij er spellen en andere toepassingen voor kunnen maken. Ook hebben Kickstarter-backers het ding al ontvangen. Verschillende games ondersteunen de bril ook al, zoals Half-Life 2 en binnenkort ook AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!!. Die laatste is een vrijevalsimulator.