Oculus Quest 2 onthuld met 'bijna 4K'-scherm

Oculus Quest 2 onthuld met 'bijna 4K'-scherm

Details over de Oculus Quest 2 zijn onthuld nadat Facebook een aantal video's publiceerde op marketinghub Facebook Blueprint. De vr-headset had waarschijnlijk op 16 september onthuld moeten worden tijdens Facebook Connect.

In de video's zijn de specificaties van de Quest 2 te zien, de opvolger van de Oculus Quest uit 2019. Dit was een draadloze headset die zonder pc vr-games kon afspelen, maar ook met een kabel aan een computer kon worden gehangen om technisch zwaardere games te kunnen spelen. Ook de Quest 2 krijgt deze functionaliteit.

De Quest 2 wordt voorzien vanQualcomm’s Snapdragon XR2, dat specifiek is ontworpen voor AR en VR. Volgens een van de video's heeft de Quest 2 'bijna 4K', wat neerkomt op 'bijna 2K per oog'. Volgens de video's is dat vijftig procent meer pixels dan de eerste Quest. Ook heeft de Quest 2 256 GB opslag (dat was 128 GB) en 6 GB RAM (voorheen 4 GB).

De Quest 2 zou lichter en kleiner zijn dan zijn voorganger en heeft een nieuwe hoofdband, waardoor je hem makkelijker op en af kunt zetten. Daarnaast werken alle oorspronkelijke Quest-games op de Quest 2.

Facebook, eigenaar van Oculus, maakte eerder dit jaar bekend dat het voortaan verplicht wordt om een Facebook-account te koppelen aan headsets van Oculus. Dat zal bij de Quest 2 dus ook het geval zijn.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben benieuwd hoe de handtracking is op deze

0
test

Iemand een Quest kopen? :P

0

Aanbevolen voor jou