Oculus Quest 2 officieel aangekondigd, nieuwe games onthuld

Oculus Quest 2 officieel aangekondigd, nieuwe games onthuld

Facebook en Oculus hebben vannacht officieel de nieuwe vr-bril Oculus Quest 2 onthuld.

De bril lekte een paar dagen geleden al uit, maar nu is hij officieel aangekondigd. De Oculus Quest 2 komt op 13 oktober uit en gaat 349 euro kosten. Een variant met meer schijfruimte kost 449 euro.

De bril is met 503 gram iets lichter dan de eerste Quest en heeft een zachtere hoofdband. Ook de resolutie van het scherm is omhoog gegaan naar 1832 bij 1920. Wel blijft de beeldverversingssnelheid met 72Hz hetzelfde. Via een update wordt dit na de lancering verhoogd naar 90Hz. De eerste Oculus Quest wordt uit de productie gehaald.

Tijdens het evenement werden er ook diverse nieuwe vr-games voor de bril aangekondigd. Zo komt Ubisoft met vr-games gebaseerd op Splinter Cell en Assassin's Creed. Van beide games is nog weinig informatie beschikbaar en zijn er geen beelden uitgegeven.

Ook werd er een nieuwe Star Wars vr-game aangekondigd, genaamd Star Wars: Tales From the Galaxy's Edge. De game speelt zich af op Batuu, dezelfde planeet en locatie als het Star Wars-gedeelte van Disneyland. Verder werden onder andere Sniper Elite VR, Rez Infinite, Myst, Space Channel VR, de battle royale-game Population: One en een multiplayermodus voor Beat Saber aangekondigd.

Tot slot werkt men bij Facebook ook aan een eigen ar-bril, genaamd Project Aria. Veel meer is hier nog niet over bekend, behalve dat men het vooral wil gebruiken om informatie aan gebruikers over te brengen. Volgend jaar zou de eerste 'slimme bril' uit moeten komen van het bedrijf.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Assassin's Creed Mirage

Assassin's Creed Mirage kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

hoe sterk is tie qua specs vergeleken met de rift S? kan deze wel de spellen van de rift aan zonder kabel?

0
test

@HunterSeeker Toch wel een stuk scherper qua resolutie dan de Rift S, zelfde type scherm. 10hz meer verversingssnelheid. Deze headset zal zonder kabel natuurlijk niet alle spellen kunnen draaien en als ze dat wel kunnen kan flinke grafische verschillen verwachten. Dit komt omdat een game-pc vanzelfsprekend veel krachtiger is dan een mobiele processor die zich in de Quest 2 bevindt. Wat de precieze details zijn, is nog onbekend. Zo heeft de Quest 2 een processor die speciaal voor VR bedoeld is en 2x sterker moet zijn als de processor van de eerste Quest (dat een verouderde mobiele processor was die je bijvoorbeeld ook in Galaxy-telefoons vindt).

0

Aanbevolen voor jou