Nieuws
Gear VR

Oculus maakt multiplayergames beschikbaar op Gear VR

Samenwerking tussen Samsung en Oculus

Geschreven door Redactie Filmfan op

Oculus gaat voor het eerst multiplayergames beschikbaar maken op de virtualrealitybril Gear VR van Samsung.

De eerste twee sociale games verschijnen donderdag. Ook wordt de Oculus-app voor Samsung-telefoons geüpdatet, zodat gebruikers hun vrienden kunnen opzoeken en toevoegen aan een vriendenlijst. Vervolgens kunnen zij samen games spelen.

Een van de eerste multiplayergames voor de Gear VR is Social Trivia, een kennisspel waarin maximaal vier mensen vragen moeten beantwoorden terwijl zij virtueel om een tafel zitten.

Ook verschijnt Herobound: Gladiators, een game waarin spelers in een arena moeten vechten tegen monsters. In de game kunnen spelers via een headset met elkaar praten om hun strategie te bepalen.

Vanaf donderdag is het ook voor het eerst mogelijk om reviews voor apps achter te laten in de Oculus Store, en om Facebook-video's te bekijken in de officiële video-app van Oculus.

Vermoedelijk zal het aantal Gear VR-bezitters in de komende weken flink worden uitgebreid, omdat Samsung de bril gratis weggeeft aan mensen die als eerste de nieuwe Galaxy S7 of S7 Edge kopen. Het is niet bekend hoeveel Gear VR's er tot nu toe zijn verkocht.

Door NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Totale controle in simulatiegame Everything Gesloten bèta en nieuwe multiplayertrailer voor Doom
0

Reacties op: Oculus maakt multiplayergames beschikbaar op Gear VR

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.