De bèta van Oculus Link is vandaag gestart

De bèta van Oculus Link is vandaag gestart

Oculus heeft href="https://www.oculus.com/blog/play-rift-content-on-quest-with-oculus-link-available-now-in-beta/" rel="noopener noreferrer" target="_blank"><b>bekendgemaakt </b></a>dat de bèta van de Oculus Link is gestart. De Oculus Link biedt de mogelijkheid om Rift-games met de Oculus Quest te spelen.

De Oculus Quest is een stand-alone headset met een eigen webwinkel, terwijl de Oculus Rift een headset is die gekoppeld wordt aan een pc door middel van draden. Omdat de Oculus Quest andere hardware en een eigen webwinkel heeft, betekende dat voorheen dat er geen Rift-games op gespeeld konden worden. Daar komt nu verandering in met de Oculus Link.

De Oculus Link werd in september aangekondigd tijdens het Oculus Connect 6-evenement. De Oculus Quest is minder krachtig dan de Oculus Rift, omdat het dus een stand-alone systeem is. De Link moet ervoor gaan zorgen dat spelers ook uitgebreidere vr-games, die voorheen exclusief waren voor de Rift, kunnen spelen via de Quest door deze te koppelen aan een pc.

Om Oculus Link te kunnen gebruiken moet een speler, volgens het bericht van Oculus, een USB 3-kabel hebben van hoge kwaliteit en ook de pc moet aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet het systeem minimaal een Intel i5-4590- of AMD Ryzen 5 1500X-processor hebben en 8GB RAM-geheugen. Waar de gebruiker ook rekening mee moet houden is dat de Link op dit moment nog vrij weinig grafische kaarten ondersteunt, AMD-videokaarten worden op dit moment bijvoorbeeld helemaal niet ondersteund. Oculus zegt daar wel mee aan het werk te zijn. Voor de volledige lijst aan eisen kan je hier kijken.

Spelers koppelen hun Oculus Link met de USB 3-kabel aan een pc en openen de Oculus desktop-app waar Rift-games aangeschaft en gestart mee worden. Later dit jaar komt ook de Oculus Link-headsetkabel uit, een high-speed glasvezelkabel die aangesloten wordt op de pc.

Lees hier Harry's ervaring met de Oculus Link, hij heeft al wat hands-on-ervaring gehad.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

zijn de stores van de rift S en Quest nu ook samen of blijven dat losse stores? anders heb je er nog steeds niks aan.

0

@HunterSeeker Helaas losse stores. Je kan nu wel de games van SteamVR en de Rift (S) spelen op de Quest. Ik ben persoonlijk wel blij dat ik nu Asgards Wrath op mijn Quest kan spelen, wat echt een mega-vet spel is en dat ik weer toegang heb tot mijn Steam library na het verkopen van mijn oude Vive.

0
test

@Wildstorm Juist, Link maakt de Quest in feite gewoon een PC-headset, en daarmee in iedergeval eigenlijk de Rift S overbodig in de line-up..

0

R 200 series (290x) staat er niet tussen, vermoeiend dat oudere goed werkende software steeds vaker niet gesupport meer word wat onnodig is. Waarom dan dure software kopen als binnen 2-4 gemiddeld toch niet meer word ondersteund, meer geld? Het levert alleen maar extra afval op, lekker bezig.

0
test

@004 AMD GPU's komen later, het is nu ook nog een beta.. Dus niet te snel huilen..

0

@SuperDre Het zou fijn zijn als je even leest voordat je zomaar iets uitkraamt, in het lijstje staat de 200 serie er helemaal niet tussen en zal hoogst waarschijnlijk ook niet supported worden. Dit gebeurt ook met genoeg andere games en hardware met als voorbeeld Apex Legends dat ik niet kon spelen omdat mijn cpu te oud was (AMD Phenom II X6 1090T) welke nog ruim krachtig genoeg was. Een aanzienlijke groep mensen kon hierdoor het spel niet spelen totdat ze een nieuwe cpu aanschaften. Het toevoegen van deze ondersteuning voor de verouderde maar ruim krachtig genoege hardware is ook makkelijk te doen voor bedrijven alleen om een of andere reden doen ze het niet wat belachelijk is. Dus je moet nieuwe spullen kopen en onnodig goede spullen weggooien zoals ik hierboven al aangaf. Er zullen vast een aantal bedrijfjes lui zijn en het om andere redenen niet willen updaten alleen het merendeel zal om geld gaan denk ik. Mooi voorbeeld was van de gewone lampen die je inschroeft in de jaren negentig waarbij ze het briljante (kansloze) idee kregen om de levensduur wat omlaag te brengen die geloof ik 1/4 of de 1/2 gehalveerd werd voor winst. Zal ze een leuk zakcentje hebben opgeleverd.

0

Aanbevolen voor jou