'Oculus komt later dit jaar met zelfstandige vr-bril van 200 dollar' | Gamer.nl

'Oculus komt later dit jaar met zelfstandige vr-bril van 200 dollar' | Gamer.nl

Oculus zou later dit jaar een zelfstandige VR-bril van 200 dollar onthullen, die in 2018 op de markt komt.

De nieuwe, goedkopere Oculus-bril werkt zonder verbinding met pc of smartphone, melden ingewijden aan Bloomberg.

De huidige Oculus Rift VR-bril kwam op de markt voor zo'n 700 euro en werkt niet zonder krachtige pc. Met de goedkopere bril zou Oculus virtual reality boeiend willen maken voor het grote publiek, zoals Apple met de iPhone deed.

Net als de Oculus Rift is ook de goedkopere bril gericht op gamen, video en het gebruik van sociale netwerken. De bril zou eruitzien als een meer compacte Oculus Rift, en minder wegen dan de Samsung Gear VR.

Het apparaat gebruikt volgens de ingewijden een mobiele Snapdragon-chip van Qualcomm, en wordt zo krachtiger dan de Gear VR, maar waarschijnlijk niet zo krachtig als de Rift. Een eerste versie kan zo bijvoorbeeld nog niet de locatie van de gebruiker in de ruimte nauwkeurig bijhouden, een latere versie zou dat wel moeten kunnen.

Gebruikers besturen de zelfstandige vr-bril van Oculus met een afstandsbediening, net zoals de Gear VR. Mogelijk zijn de meer geavanceerde Oculus Touch-controllers door gebrek aan nauwkeurige locatiebepaling niet met de nieuwe bril te gebruiken.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou