Halo-baas bespreekt wat er mis ging met The Master Chief Collection | Gamer.nl

Halo-baas bespreekt wat er mis ging met The Master Chief Collection | Gamer.nl

De director van Halo vertelt wat er mis ging bij het uitbrengen van Halo Master Chief Collection voor Xbox One. Daarbij legt hij uit hoe hij van plan is deze problemen op te lossen.

Frank O'Connor, ook wel bekend als Frankie, is de director van de Halo-franchise bij 343 Industries. Daarvoor werkte hij als content manager bij Bungie, de voormalige Halo-ontwikkelaar.

O'Connor is nu ook verantwoordelijk voor de update voor Halo: The Master Chief Collection, die vorige week woensdag is aangekondigd. Hoewel de verzameling Halo-games eerst werd geprezen voor het brengen van al deze singleplayer campaigns naar Xbox One, ontving het veel kritiek door de slechte matchmaking en balancing van de multiplayer-modus. Wat mis ging met de Halo-collectie is volgens O'Connor dan ook voornamelijk terug te vinden in de uitwerking van de multiplayer-modus:

"We hadden de multiplayer van de Master Chief Collection in een omgeving getest die we incorrect opgezet hadden. Normaal gesproken testen we voor onze games ook aspecten als balansering. We namen echter aan dat dit niet nodig was, aangezien alle games al eens eerder op die vlakken getest waren. We hebben nu geleerd niets meer aan te nemen, hoe goed we het ook denken te weten."

Frank O'Connor betuigt van diepe spijt voor de teleurstellingen van 2014, toen de Hallo-collectie verscheen:

"Iedere boze brief die ik heb gekregen heb ik persoonlijk opgevat. Ik voel dat ik onze fans teleurgesteld heb. Ik heb er nog elke dag aan moeten denken vanaf de nacht dat duidelijk werd dat de matchmaking van de game niet deugde."

Nu heeft hij er echter van overtuigd de Halo-collectie nieuw leven in te kunnen blazen. De Halo-director begint vanaf de lente in 2018 met de update voor Xbox One X voor Halo: The Master Chief Collection. Er zullen vanaf die periode meerdere updates en patches uitgebracht worden, die getest zullen worden door fans om ervoor te zorgen dat de doelen bereikt zullen worden.

Zowel O'Connor als Bonnie Ro , hoofd van 343 Industries, vertellen dat de OS en het verbeterde Xbox One-netwerk zeker zullen bijdragen aan deze maatregelen.

Ook maken zij bekend dat niet alleen Xbox One X-gebruikers kunnen genieten van de verbeteringen, maar ook spelers die een Xbox One of Xbox One S bezitten. Uiteraard kunnen de games wel alleen in 4K gespeeld worden op Xbox One X. De Xbox One X komt uit op 7 november.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou