Nieuws
Halo Master Chief

Halo-baas bespreekt wat er mis ging met The Master Chief Collection

En is ervan overtuigd dat deze problemen op te lossen zijn

Geschreven door Eline Oosterloo op
De director van Halo vertelt wat er mis ging bij het uitbrengen van Halo Master Chief Collection voor Xbox One. Daarbij legt hij uit hoe hij van plan is deze problemen op te lossen.

Frank O'Connor, ook wel bekend als Frankie, is de director van de Halo-franchise bij 343 Industries. Daarvoor werkte hij als content manager bij Bungie, de voormalige Halo-ontwikkelaar.

O'Connor is nu ook verantwoordelijk voor de update voor Halo: The Master Chief Collection, die vorige week woensdag is aangekondigd. Hoewel de verzameling Halo-games eerst werd geprezen voor het brengen van al deze singleplayer campaigns naar Xbox One, ontving het veel kritiek door de slechte matchmaking en balancing van de multiplayer-modus. Wat mis ging met de Halo-collectie is volgens O'Connor dan ook voornamelijk terug te vinden in de uitwerking van de multiplayer-modus:

"We hadden de multiplayer van de Master Chief Collection in een omgeving getest die we incorrect opgezet hadden. Normaal gesproken testen we voor onze games ook aspecten als balansering. We namen echter aan dat dit niet nodig was, aangezien alle games al eens eerder op die vlakken getest waren. We hebben nu geleerd niets meer aan te nemen, hoe goed we het ook denken te weten."

Frank O'Connor betuigt van diepe spijt voor de teleurstellingen van 2014, toen de Hallo-collectie verscheen:

"Iedere boze brief die ik heb gekregen heb ik persoonlijk opgevat. Ik voel dat ik onze fans teleurgesteld heb. Ik heb er nog elke dag aan moeten denken vanaf de nacht dat duidelijk werd dat de matchmaking van de game niet deugde."

Nu heeft hij er echter van overtuigd de Halo-collectie nieuw leven in te kunnen blazen. De Halo-director begint vanaf de lente in 2018 met de update voor Xbox One X voor Halo: The Master Chief Collection. Er zullen vanaf die periode meerdere updates en patches uitgebracht worden, die getest zullen worden door fans om ervoor te zorgen dat de doelen bereikt zullen worden.

Zowel O'Connor als Bonnie Ross, hoofd van 343 Industries, vertellen dat de OS en het verbeterde Xbox One-netwerk zeker zullen bijdragen aan deze maatregelen.

Ook maken zij bekend dat niet alleen Xbox One X-gebruikers kunnen genieten van de verbeteringen, maar ook spelers die een Xbox One of Xbox One S bezitten. Uiteraard kunnen de games wel alleen in 4K gespeeld worden op Xbox One X. De Xbox One X komt uit op 7 november.

Bron: Halowaypoint

Dit artikel delen:

Lees meer

Win een Playseat, Thrustmaster-stuur én WRC 7 door 'onze Stig' te verslaan Releasedatum bekendgemaakt voor Dragon Ball FighterZ
4

Reacties op: Halo-baas bespreekt wat er mis ging met The Master Chief Collection

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TheDeeGee

  • 23 oktober 2017 16:38
  De PC versie ging helemaal mis.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MelvinChowder

  • 24 oktober 2017 09:34
  @thedeegee Ja en niet te spreken over de PS4 versie, dat was al helemaal een drama.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rpenning

  • 23 oktober 2017 18:21
  Nouja ze geven in iedergeval netjes toe het verprutst te hebben en leggen uit hoe ze dat hebben gedaan tog respect voor dat. De meeste zullen een stom pr praatje online gooien om zichzelf in te dekken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  poklaan

  • 24 oktober 2017 01:41
  Met dat wel of niet balanceren konden ze niet winnen. Balanceer je de wapens niet blijft het dus kennelijk ongebalanceerd (kan zelf niet oordelen want ik heb de games zelf nooit gespeeld), balanceer je het wel opnieuw krijg je geheid gezeik met de hardcore fans.
  Je hebt hetzelfde ook een beetje met Modern Warfare Remastered. Zat mensen die vinden dat alles opnieuw gebalanceerd moet worden, maar als Raven dat zou doen worden de hardcore fans gek.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.