In de nieuwste editie van het magazine Game Informer wordt Alpha Protocol uit de doeken gedaan, de nieuwste game van ontwikkelaar Obsidian Entertainment. Na te hebben gewerkt aan Neverwinter Nights 2 en Knights of the Old Republic 2, is dit de eerste nieuwe IP van deze ontwikkelaar die ook aan een Aliens RPG werkt.

Alpha Protocol wordt een actie-RPG rond een spionagethema dat qua stijl te vergelijken is met James Bond, 24 of de Bourne-reeks. De hoofdfiguur heet Michael Thorton en is relatief onervaren in het spionagevak. Dit komt goed uit voor een RPG, waarin het belangrijk is ervaring op te doen en nieuwe vaardigheden aan te leren.

Hoewel bij de gevechten de nadruk op actie ligt, is het RPG-gedeelte zeker niet triviaal. Zo is het systeem dat schuil gaat achter je karakterontwikkeling, te vergelijken met het systeem dat in Fallout gebruikt wordt. Je kunt verschillende vaardigheden verbeteren zoals de nauwkeurigheid waarmee je schiet, je zicht etc. Zoals het een RPG betaamt zullen er ook flink wat dialogen in het spel zitten, al zouden deze dialogen wel natuurlijker moeten zijn dan die in de meeste RPG's.

Alpha Protocol wordt in het eerste kwartaal van 2009 verwacht en zal door SEGA op de markt worden gebracht. Ongetwijfeld zullen we binnenkort meer te zien krijgen van deze titel.