Obama looft prijzen uit voor gameontwikkelaars | Gamer.nl

Obama looft prijzen uit voor gameontwikkelaars | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik wil hierbij mijn enthousiasme uitspreken over de verschillende samenwerkende partners die hun expertise, middelen en enthousiasme lenen aan de National STEM Video Game Challenge.  Zij nemen daarmee de taak op zich om de toppositie van Amerika in de 21e eeuw te versterken, door scholing in wetenschap, technologie, apparatuurontwikkeling en wiskunde te stimuleren", aldus president Obama.

Er zijn twee verschillende competities in het leven geroepen. De Youth Prize wordt uitgereikt onder kinderen van tien tot veertien jaar, voor wie een origineel spel weet te maken. Onder "opkomende en ervaren ontwikkelaars" wordt de Developer Prize vergeven, voor spellen die zich richten op scholing in de eerdere genoemde kennisgebieden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou