In een, op zijn zachts gezegd, bijzonder artikel waarschuwt de Amerikaanse krant New York post voor de aandelen van Take 2. De afgelopen jaren is Take 2 Interactive een van de beter presterende aandelen op de beurs geweest, maar daar moet volgens de auteur van het artikel verandering in komen.

Volgens hem maakt het bedrijf op een onethische manier winst. Het promoten van misdaad, geweld en het gedetailleerd tonen hiervan is vreselijk. Zelfs erger dan het (nog altijd niet bewezen) kindermisbruik van MIchael Jackson, alsdus de auteur. Dat er meer mensen zijn die Take 2 Interactive geen goed bedrijf vinden probeert hij te bewijzen met recente aanklachten van o.a. Haïtian, burgemeester Bloomberg en de Anti-Defamation League over de content in Grand Theft Auto. Eerder heeft Take 2 al aangekondigd dat toekomstige versies van het spel aangepast zullen worden om de klagers tegemoet te komen.

Naast de "normale" klachten loopt er ook een onderzoek van de beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission naar Take 2. Het onderzoek richt zich op gerapporteerde winsten in het verleden, er bestaat al enige tijd een verschil van inzicht over hoe deze geboekt mogen worden. Naast Take 2 zijn ook andere uitgevers hierin betrokken. People, this is insane. This is 10,000 times worse than the worst thing anybody thinks Michael Jackson ever did to a little boy - or than any lie the feds think Martha Stewart ever told them, or any line in any song that Bruce Springsteen ever sang that rankled a cop in the Meadowlands.

And trust me when I tell you, Mr. Mayor, what Take-Two Interactive is blowing into your face every day is a whole lot worse than second-hand cigarette smoke.

Het vergelijken van Take 2 met kindermisbruik en bewezen leugenaars is natuurlijk volstrekt belachelijk. Het toont aan dat deze analist beter geschikt is om vakken te vullen dan bedrijfsanalyses te schrijven. Mensen die de analyse willen lezen kunnen doorsurfen naar NYPost