'NX krijgt veel meer Nintendo-games dan Wii U' | Gamer.nl

'NX krijgt veel meer Nintendo-games dan Wii U' | Gamer.nl

De Nintendo NX, de nieuwe nog niet onthulde console van Nintendo, zou veel meer software ontvangen dan de Wii U, de huidige console van het bedrijf. Dat claimt industrie-volger en blogger Emily Rogers.

Rogers heeft vaker voorspellingen gemaakt en anonieme bronnen aangehaald om nieuws naar buiten te brengen rondom Nintendo, al blijven er twijfels bestaan over de legitimiteit van haar informatie. Het is dus niet duidelijk of onderstaande informatie correct is.


Volgens Rogers heeft Nintendo geleerd van het gebrek aan grote releases op de Wii U en gaat het bedrijf dit proberen recht te zetten met een nieuwe strategie waarbij er veel meer software van Nintendo zelf uitkomt. Daarvoor zou de manier waarop Nintendo games ontwikkelt op de schop zijn gegaan. Dit zou kunnen kloppen, omdat de afgelopen jaren Nintendo nieuwe kantoorgebouwen heeft gebouwd en veel nieuwe werknemers heeft aangenomen.

Volgens Rogers moet daardoor in het eerste jaar van de NX meer software uitkomen dan in drie of vier jaar tijd op de Wii U. Ook zouden er diverse Wii U-games zijn die nog niet zijn aangekondigd, die zijn overgezet naar NX. Rogers geeft geen details over games van andere uitgevers.

Het is niet bekend in hoeverre Rogers informatie klopt. Wel wordt verwacht dat Nintendo ergens voor of tijdens E3 half juni de NX en de eerste games uit de doeken doet.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou