Nvidia komt mogelijk binnenkort met Shield Tablet | Gamer.nl

Nvidia komt mogelijk binnenkort met Shield Tablet | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Eerder gingen er al geruchten over het apparaat en werd het product aangeduid als de Shield Tablet.  Zo werd de Shield Tablet kort genoemd op TegraZone, een sectie binnen de eigen site van Nvidia. In een recente benchmarktest werd ook al een nog onbekende Nvidia-tablet tegenover een iPad Mini Retina gezet. Het is nog niet bekend of de Shield Tablet specifieke besturingsknoppen krijgt specifiek toegespitst op gaming. 

De originele Nvidia Shield draait op Android, maar kan via streaming ook PC-games afspelen. Hiervoor moet de bijbehorende pc wel beschikken over een GeForce GTX 650, of betere videokaart van Nvidia. De Nvidia Shield is verder voorzien van een 5 inch-scherm dat aan een controller vastgemaakt zit.

Vorig jaar tijdens de E3 testte Gamer.nl de Nvidia Shield. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou