Tamasi denkt dat de chips die jaren geleden in PC's werden gebruikt niet het onderste uit de kan haalden. "Nu maken we echter chips die de limiet bereiken van wat we op dit moment kunnen maken. Niemand kan iets dat groter of krachtiger dan een PC is bouwen."

Volgens hem was dat één of twee generaties geleden, ten tijde van de PlayStation 2 en Xbox, nog anders. Dit omdat consolefabrikanten toen nog zelf onderzoek konden doen naar grafische chips. Dat is volgens Tamasi te duur geworden voor bedrijven als Sony, Microsoft en Nintendo, tenzij er een bepaalde schaalvergroting bereikt kan worden. "Wij kunnen het doen vanwege de economische schaal, omdat we elk jaar honderden miljoenen chips verkopen."

PS4 en Xbox One

Niet Nvidia maar concurrent AMD maakt de chips voor PlayStation 4 en Xbox One. Tamasi meldde eerder dit jaar nog dat Nvidia hier zelf van af had gezien omdat dit het gewoonweg niet waard was. Later claimde hij dat mobiele platformen toch beter zouden gaan verkopen dan consoles. AMD reageerde vervolgens dat de opmerkingen van Nvidia zuur waren.

Zeven redenen om een PC te kopen

Zeven redenen op een console te kopen