Alle liefkozende ouders, die het beste met hun kinderen voor hebben kunnen hun hart ophalen: voortaan zullen er in winkels die aangesloten zijn bij brancheorganisatie NVGD alleen nog maar games in de schappen liggen die voorzien zijn van een PEGI-adies.

Met deze actie hoopt de NVGD een einde te maken aan de verwarring omtrent waarderingen voor games en moet het voor kopers duidelijker zijn of een game wel of niet geschikt is voor een bepaald persoon. Het PEGI-advies is begin 2003 geïntroduceerd en waardeert games op basis van een leeftijdsgrens (3+, 7+, 12+, 16+ of 18+), plus enkele duidelijke iconen ter aanduiding van geweld, grof taalgebruik, griezelachtige taferelen, seks, drugs en discriminatie.

Door de actie van de NVGD zullen maar liefst 1.100 vestigingen van de meest uiteenlopende winkels enkel nog maar games met PEGI-advies verkopen. Naast games zullen ook DVD's en video's van een waardering voorzien moeten zijn, in dit geval het Kijkwijzer-adies.

Daarnaast zullen ook de demo-pods in de winkels enkel nog maar worden vertoond met filtering van het 16+ materiaal. Of men vervolgens ook geen 18+ games meer aan zesjarigen gaat verkopen, wordt in het persbericht niet genoemd...

Met dank aan Syfron voor het melden van dit nieuws.