Na GTA: San Andreas heeft zich nu een nieuw 'seksschandaal' ontketend in de game-industrie. The Elder Scrolls IV: Oblivion heeft van de ESBR namelijk een nieuwe rating opgespeld gekregen vanwege onder andere een patch die de vrouwen in het spel met een ontbloot bovenlijf toont. En tieten zijn vies, zo oordeelt de ESBR.

Oblivion droeg oorspronkelijk een T-rating (wat staat voor Teen, oftewel 13+) en heeft vanaf heden een M-rating (Mature, 17+). Dit betekent, in tegenstelling tot wat bij San Andreas het geval was, dat het spel nog gewoon in de winkels verkocht mag worden. Alleen bij de AO-rating (Adult Only, 18+) is dit niet toegestaan.

De seksuele inhoud is overigens niet de enige reden waarom Oblivion nu een M-rating heeft meegekregen. Het geweld in het spel zou ook buitensporiger zijn dan men bij de oorspronkelijke beoordeling waargenomen heeft. Blijkbaar had de ESBR niet de volle 100 uur in de game gestoken. Winkeliers krijgen stickertjes uitgedeeld die ze op de Oblivion-exemplaren kunnen plakken zodat kopers weten met wat voor spel ze van doen hebben. Bethesda heeft op zijn beurt een patch in ontwikkeling die de tietjes verleden tiet maakt.