De maandelijkse cijfers van de NPD-groep zijn inmiddels weer binnen. Deze cijfers laten de totale verkopen zien van de gamesindustrie in Amerika, de verkopen in Europa worden dus niet meegeteld. De cijfers zijn wel behoorlijk representatief, aangezien Amerika nog steeds de grootste afzetmarkt is.

Een snelle analyse laat zien dat Nintendo nog steeds regeert als het op verkopen aankomt. De Wii en Nintendo DS laten allebei nog steeds geen tekenen van vertraging zien en blijven verkopen als warme broodjes, met een totale verkoop van respectievelijk 403.600 en 383.300 stuks. Sony is deze maand weer de gebeten hond, met een PS3 die 'maar' 130.600 stuks weg wist te zetten, dat is zelfs nog ruim minder dan de oude PS2, die 202.000 keer over de toonbank ging. De PSP deed het dan weer weer redelijk, met 151.200 verkochte eenheden. BioShock heeft bij de Xbox 360 niet enorm kunnen stunten als verwacht, de verwachte 300.000 werd niet gehaald; de 360 bleef steken op 276.700 stuks. De titels die het meeste wisten te verkopen zijn (zoals verwacht) de Madden-games en natuurlijk BioShock die 490.900 keer over de toonbank ging.

Deze cijfers laten nog steeds zien dat Nintendo zijn zaken sterk voor elkaar heeft. Het bedrijf heeft zelfs zeer onlangs de marktleiderspositie weten te veroveren. Het is duidelijk dat Sony echt goed moet nadenken over een behoorlijke prijsdaling, want dat bedrijf kan het zich niet veel langer permitteren dat de verkopen van de PS3 blijven stagneren.