Van 21 juli tot 31 juli vindt in Biddinghuizen het jaarlijkse Campzone plaats. Ongeveer 2000 gamers slepen hun PC mee voor de grootste outdoor LAN-party waar de gezelligheid voorop staat en gaming toch wel op de tweede plaats komt.

Gisteren kwam de filmploeg van NOVA langs en Campzone was blij met dit bezoekje want extra aandacht voor het evenement kan uiteraard geen kwaad. Wat de organisatie van Campzone echter niet wist is dat veel beelden die geschoten werden gebruikt werden in een reportage over game verslaving en de onlangs geopende afkickkliniek voor games in Amsterdam.

De organisatie van Campzone en de bezoekers die zijn geinterviewd voelen zich misleid en snappen de motivatie van NOVA hierachter niet. Bovendien bleken veel statements die gemaakt werden in de reportage niet te kloppen en had de reporter duidelijk zijn huiswerk niet gedaan. Dit is echter niet de eerste keer want vorig jaar stuurde NOVA ook een verslaggever die nog nooit van Campzone gehoord had naar het event wat vragen van niveau nul opleverden.

Campzone woordvoerder Mark van de Ven voelt zich behoorlijk genaaid: "Ik heb drie uur met de cameraploeg van NOVA over het terrein gelopen en ik heb geen enkel moment het idee gehad dat ze het over gameverslavingen zouden hebben. Ik heb het denk ik vijf minuten over verslavingen gehad en verder ging het over Campzone in het algemeen. Ik voel me gewoon op het verkeerde been gezet."

Het is jammer dat serieuze media als NOVA maar niet kan begrijpen dat een event als Campzone inmiddels al lang geaccepteerd is onder jongeren en dat zij er niet meer van opkijken. Dat NOVA het nog niet snapt vraagt misschien om een lichting jongere reporters die meer feeling hebben met de jeugd dan de oude verstokte journalisten die er nu nog zitten met hun oogkleppen op.