Not for Broadcast kondigt eerste dlc aan

Not for Broadcast kondigt eerste dlc aan

De dystopische FMV-game Not for Broadcast krijgt op 23 maart een nieuwe uitbreiding. Dat heeft maker NotGames gisteravond aangekondigd.

De trailer voor deze eerste uitbreiding van de bizarre nieuwssimulator, genaamd Live & Spooky, toont verslaggever Patrick Bannon die zendt vanuit een oude filmstudio, gebouwd door zijn vader Graham. Na een serie ongelukken in de studio zou het er nu spoken. Om te overleven moet de speler duiken in de geschiedenis van de Bannon-familie en de gebeurtenissen rondom Grahams laatste, dodelijke uitzending achterhalen. 

 

Het is een aparte wending voor Not for Broadcast om een horror-uitbreiding te maken, maar game-director Jason Orbaum vertelt Gamer.nl dat er nog genoeg te lachen valt. "Het is een horror-comedy, zoals Scream. Maar ook totaal niet zoals Scream". 

De bekende broadcast room krijgt verder een flinke make-over in Live & Spooky. Weg zijn de VHS-bandenspelers die in het verhaal van Not for Broadcast de reclames verzorgen - in de nieuwe uitbreiding zijn die vervangen door een filmprojector. De apparatuur is ook vervangen door speciale knopjes om de crew van het programma te beschermen tegen geesten. 

 

Not for Broadcast verscheen vorig jaar als vroegtijdige toegang, nadat de coronapandemie de game een flinke vertraging had opgeleverd. Dat kwam omdat de acteurs allemaal moesten kunnen opnemen in dezelfde studio, wat vanwege lockdowns problemen opleverde. 

Toch is de Live & Spooky-dlc het meest uitdagende opnameschema van de hele game geweest, zegt de regisseur. "We hebben afgelopen juni opgenomen in zinderende hitte en volledig op locatie". Het is volgens hem is wel de moeite waard geweest: "Nieuwe mechanieken, een nieuw genre en een mysterie om op te lossen", aldus Orbaum. 

In Not for Broadcast heeft de speler controle over alle aspecten van een nieuwsuitzending. Je kiest de camerahoeken, de reclames en censureert de gasten wanneer ze vloeken. De game bezit ook het Guinness World Record voor meeste FMV-content in een video game

Not for Broadcast: Live & Spooky komt op 23 maart uit op Steam. Kijk hieronder de teaser trailer. 

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou