Nostalgie alert! De oudere gamers zullen direct op dit artikel hebben geklikt na het zien van de naam Maniac Mansion. Eén van beste adventures ooit gemaakt, verschenen in de hoogtijdagen van de adventures. Het is spijtig om te zien dat Lucas Arts het niet voor elkaar krijgt om weer grip op deze markt te krijgen, fans laten het in ieder geval niet bij zitten. Vandaag is namelijk een remake van Manic Mansion verschenen, volledig door fans gemaakt.

Nieuwe en opvallende features van Maniac Mansion Deluxe zijn de betere interface, digitale soundeffecten en een mooi achtergrondmuziekje. Uiteraard is de basis van het spel hetzelfde gebleven, zodat de fantastische sfeer en gameplay volledig is overgenomen.

Het spel is volledig nagemaakt in de Adventure Game Studio, een freeware programma waarmee iedereen een adventure in elkaar kan sleutelen. Al eerder ging het team aan de slag met een classic adventure, toen verscheen The New Adventures of Zak McKrackenThe team behind The New Adventures of Zak McKracken has released Maniac Mansion Deluxe, the 256-colour remake of LucasArts classic adventure. "With its improved SCUMM-interface, digital sound effects and continuous background music it's the best Maniac Mansion ever made!" Download Maniac Mansion Deluxe bij GamersHell (5.9 Mb)