Nordic Games koopt De Blob-franchise | Gamer.nl

Nordic Games koopt De Blob-franchise | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Vorig jaar werden de diverse franchise van THQ verkocht nadat het bedrijf failliet ging. Nordic Games kocht Darksiders en Red Faction op, maar heeft nu ook De Blob gekocht. Volgens Nordic Games is het een "geweldige en unieke franchise".

De eerste De Blob-game, die op de Wii verscheen, was gebaseerd op een demo die studenten voor de gemeente Utrecht maakten. In de game moeten spelers de spelwereld van verschillende verfkleuren voorzien met een rollend en springend wezen dat verf absorbeert. Het vervolg kwam op de Wii, Xbox 360 en PlayStation 3.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou