Noorse retailers halen games uit schappen om aanslag | Gamer.nl

Noorse retailers halen games uit schappen om aanslag | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Breivik sprak in zijn meer dan 1500 pagina's tellende manifest explicitief en uitgebreid over de rol die de games Call of Duty: Modern Warfare 2 en World of Warcraft hadden gespeeld in de voorbereiding van de aanslagen. Modern Warfare 2 gebruikte hij naar eigen zeggen om met een geweer om te leren gaan, World of Warcraft vormde een dekmantel voor zijn eigenlijke activiteiten.

De twee retailers, Coop en Platekompaniet, spreken van een tijdelijke oplo ing. Naast de laatste vier Call of Duty-titels en World of Warcraft zijn ook Homefront, Counter Strike: Source en Sniper: Ghost Warrior uit de schappen gehaald. Een andere keten, Spaceworld, liet weten geen aanleiding te zien om de games niet meer te verkopen. "We hebben nog geen onderzoek gezien wat aantoont dat games op zichzelf tot dit soort incidenten hebben geleid", zo stelt het concern. Naast games besloten een aantal winkelketens tijdelijk ook speelgoedwapens uit het a ortiment te halen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou