Nooit vertoonde versie van Sonic 3 nu speelbaar

Nooit vertoonde versie van Sonic 3 nu speelbaar

Hidden Place en The Cutting Room Floor hebben een vroege versie gevonden van Sonic 3. Deze oorspronkelijke versie is nooit openbaar gemaakt, maar is nu speelbaar voor iedereen.

De opgedoken versie van Sonic 3 is behoorlijk anders dan de uiteindelijke game, die in tweeën werd opgedeeld. De ontwikkeling van Sonic 3 verliep op zijn zachts gezegd niet erg soepel.

Het originele plan was namelijk dat Sonic 3 een isometrische 3D-game werd, maar later besloot de ontwikkelaar om de game toch in de meer klassieke 2D-vorm te uit te brengen. De belangrijkste reden hiervoor was om de marketing deadlines te halen. Toen duidelijk werd dat de deadlines zelfs te vroeg kwamen voor de 2D-game, werd het besluit genomen om de titel in twee games op te delen, bekend als Sonic 3 en Sonic & Knuckles.

Deze eindeloze ontwikkelingshel leidde ertoe dat Sega hulp van buiten nodig had om het project alsnog op tijd af te ronden, bijvoorbeeld bij het leveren van de muziek door niemand minder dan Michael Jackson. De hulp van externe partijen heeft de game uiteindelijk gevormd tot wat het is, maar Sonic 3 zag er ooit heel anders uit.

De originele bouw van Sonic 3, voor alle deadline-stress, is echter nooit getoond. Sega heeft hier namelijk geen preview-codes of exemplaren van verstuurd, op één uitzondering na. Het Engelse Sega Magazine ontving wel een vroege versie en deze is na lang zoek- en speurwerk getraceerd.

De preview build zit vol met interessante verschillen ten opzichte van de uiteindelijke versie. Sonic beschikt bijvoorbeeld over een nooit verschenen aanval, genaamd de drop dash en verder is het ontwerp van de levels en de muziek behoorlijk anders.

Watch on YouTube

Ben je zelf benieuwd bent naar de originele versie van Sonic 3? Dan kan je hem hier downloaden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou