Een paar dagen geleden berichtten we al over de financiële problemen van uitgever Acclaim, dat voor augustus een geldschieter nodig heeft wil het de bedrijvigheid voort blijven zetten op de huidge manier. Vandaag is bekend geworden dat het bedrijf nog een aantal klappen te verduren zal krijgen.

Zo heeft Acclaim twee voor het bedrijf belangrijke licenties moeten laten gaan. Zo is het contract met de Major League Baseball verbroken, waardoor het voor Acclaim niet meer mogelijk is nieuwe games in de All-Star Baseball reeks te maken met de echte namen en het echte uiterlijk van de spelers in de MLB.

Een andere franchise die men niet langer vast heeft weten te houden is Turok, ooit een van de smaakmakers voor het bedrijf maar sinds de laatste aflevering, Turok: Evolution, flink in marktwaarde gedaald. Desalniettemin verliest men hiermee toch een franchise die al enige naamsbekendheid heeft bij de consument. Eerder stapte Criterion met de succesvolle Burnout reeks al naar Electronic Arts, wat ook een behoorlijke domper voor Acclaim was.

Een derde tegenvaller is Combat Elite: World War II Paratroopers, de top-down World War II game die er veelbelovend uit zag. In tegenstelling tot wat we eerder veronderstelden is het niet de rechtszaak met Interplay die ervoor zorgde dat de release van het spel afgelopen lente niet door kon gaan, maar een rechtszaak die de ontwikkelaar Battleborne zelf tegen Acclaim gestart was. Men beschuldigde de uitgever van contractbreuk en de rechter legde Acclaim een voorlopig uitgeefverbod op, totdat er een uiteindelijk oordeel geveld is.