Uitgever Konami liet in april van dit jaar de titel vallen omdat er teveel kritiek op het spel zou zijn. Het spel wil een realistisch beeld geven van de gevechten in en rond de Iraakse stad Fallujah die in november 2004 plaatsvonden. Hier zitten veel veteranen en nabestaanden echter niet op te wachten, zo blijkt. Eerder werd ook al gespeculeerd dat de ontwikkelaar haar deuren zou moeten sluiten. Dit lijkt hiermee vooralsnog ontkracht te worden.

Atomic was oorspronkelijk van plan Six Days in Fallujah in 2010 uit te brengen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Hier bestaat nu geen zekerheid meer over.

Wii-overzetting

Daarnaast maakte Tamte bekend dat Atomic's zuster-ontwikkelaar Destineer met een Wii-overzetting van Close Combat: First to Fight komt. De shooter uit 2005 voor PC en Xbox krijgt een nieuwe titel voor de release op de Wii, namelijk Marines: Modern Urban Combat. Deze titel is, in tegenstelling tot Six Days in Fallujah, niet gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen.

Marines: Modern Urban Combat moet in Amerika op 10 november verschijnen. Een Europese releasedatum is nog niet bekendgemaakt.