Nieuws
Astro's Playroom

'Nog geen beslissing over vervolg op Astro's Playroom'

Wel weer iets creatiefs

Geschreven door Erik Nusselder op
Er is nog geen beslissing genomen over een mogelijk vervolg op Astro's Playroom. Dat zegt Nicolas Doucet, het hoofd van Sony's Japan Studio, in een interview met Edge.

Astro's Playroom werd gemaakt door Team Asobi, dat onder Japan Studio valt. Doucet richtte die studio zelf op en werd later gepromoveerd tot hoofd van heel Japan Studio. De game staat gratis geïnstalleerd op elke PlayStation 5 en kreeg veel positieve kritieken. Toch lijkt de toekomst van Astrobot nog onzeker.

"Op dit moment zijn er geen plannen voor meer Astro's Playroom, maar ik denk dat het neerkomt op de populariteit van de game", zegt Doucet in het interview. "Tot dusver hebben we veel vanuit de media gehoord, dat was erg positief en daar zijn we heel blij mee. Maar het komt ook neer op de ervaring van consumenten."

De deur staat nog wel open voor een nieuw Astrobot-spel als het personage populair genoeg blijkt, maar binnen Team Asobi wordt ook al gewerkt aan andere prototypes. "Een uitbreiding of vervolg kan een optie zijn. Maar binnen Team Asobi proberen we altijd vanuit technologie ideeën te ontwikkelen. Er zijn veel dingen die we willen proberen met de controller", zegt Doucet. "We maken prototypes, en als een daarvan een goede game blijkt te zijn, kan dat de nieuwe richting voor ons worden. Het kan het een of het ander worden, maar op dit moment weet ik het nog niet."

Astro's Playroom

Dit artikel delen:

Lees meer

Een brief aan Geoff Keighley Ontwikkelaar Starbreeze heeft bijna alle schulden afbetaald
2

Reacties op: 'Nog geen beslissing over vervolg op Astro's Playroom'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  RoderikR

  • 4 december 2020 18:22
  Deze game was voor mij echt dé grote verrassing van de release van de PS5. Wat een ontzettend leuk en verfrissend spel!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  poklaan

  • 4 december 2020 22:46
  Na het succes van de VR game Rescue Mission en ook het grote aantal mensen die heel blij zijn met Playroom (zelf met een grote glimlach op m'n gezicht gespeeld) moet Sony dit gewoon doen. Een volwaardige platformer die je ook volledig met de PSVR2 kan spelen lijkt mij een hele slimme maar ook logische zet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.