De Nederlandse uitgever Lighthouse Interactive bedient zo zijn eigen segment van de markt. Waar de grote uitgevers zich bezig houden met spectaculaire shooters en epische veldslagen, focust Lighthouse Interactive zich op botensimulatoren, point-and-click-adventures en sinds kort ook op tanksimulaties. Een tijdje terug voegde men al de tankgame WWII Battle Tanks: T-34 vs Tiger aan haar line-up toe, vandaag komt daar Steel Fury: Kharkov 1942 bij.

Steel Fury situeert zich in het jaar 1942, om precies te zijn tussen 12 en 28 mei van dat jaar. In deze periode vond een vrij onbekend Russisch offensief plaats, waarbij drie Russische legers werden omsingeld door de Duitsers. Het spel hoopt uit te blinken op het vlak van realisme en historische nauwkeurigheid. Daarnaast is de beleving van de veldslag belangrijk. Het strijdtoneel is niet alleen gevuld met tanks, ook gewone manschappen zijn verwikkeld in de strijd.

Drie verschillende tanks staan in Steel Fury tot je beschikking, allemaal met veel getallen en afkortingen, namelijk de T-34/76 mod. 1941, de Mk.II 'Matilda' III, en de Pz. IV Ausf. F2. Ons zegt het niet zoveel, maar de tankfanaten weten vast en zeker wat ze te wachten staat: ijzeren gevaartes met een grote loop waar explosieve projectielen uit komen. In september is het zover.