Bethesda Softworks heeft vandaag een teaser-website geopend voor Fallout 3. Deze teaserwebsite telt af naar de release van de eerste teaser van het spel, over 34 dagen. Hogere wiskunde leert ons dat we deze teaser rond 5 juni mogen verwachten. Tot die tijd wordt de website wekelijks geüpdate met een nieuw stukje artwork, waarvan hieronder de eerste te bekijken is. We zien een desolaat landschap dat kenmerkend is voor de post-apocalyptische wereld van Fallout.

De Fallout-reeks werd oorspronkelijk door Interplay werden ontwikkeld. Bethesda wist de rechten op het Fallout-universum echter binnen te halen toen Interplay op de rand van de afgrond balanceerde. Sindsdien is het stil rond 'Fallout 3', maar binnenkort zal deze stilte dus eindelijk worden doorbroken.

Bethesda, de ontwikkelaar van The Elder Scroll's, zal naar verwachting wel zijn eigen stempel op de Fallout-reeks drukken. Zo zal het spel waarschijnlijk vanuit een first-person camerastandpunt gespeeld worden, zoals we dat al van onder andere Oblivion gewend zijn.

Oorspronkelijk werkte Interplay's Black Isle Studios aan zijn eigen 'Fallout 3' die wel gebruik maakte van het klassieke isometrische bovenaanzicht. Dit spel, onder de codename Van Buren, werd echter geannuleerd net voordat ook Interplay ten onder ging. Vandaag is geheel toevallig, een 'Tech Demo' verschenen die laat zien in welke staat 'Fallout 3' verkeerde toen het nog onder de vlag van Interplay gemaakt werd. Deze Tech Demo is te downloaden bij FilePlanet. (met dank aan Renzep.)

Het Fallout 3 zoals het er onder Interplay uit had gezien. Wat zal Bethesda er van bakken?