Nieuws
no mans sky

No Man's Sky-uitbreiding Frontiers vandaag uit

Word een opzichter van je eigen nederzetting

Geschreven door Michel Musters op
Frontiers, de nieuwe uitbreiding voor No Man's Sky, is vanaf vandaag beschikbaar.

De gratis uitbreiding werd begin vorige maand al aangekondigd, maar inmiddels is ook duidelijk wat de update omhelst. Spelers kunnen nu procedureel gegenereerde nederzettingen tegenkomen op planeten met unieke gebouwen, infrastructuur en decoraties.

Spelers kunnen zelfs een soort opzichters van zo'n nederzetting worden, waarbij ze verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van het dorpje en de politieke banden met dorpen op andere planeten. Een nederzetting begint dan ook klein met een paar gebouwen en inwoners, maar kan door bronmaterialen te verzamelen uitgroeien. 

Hoewel de nederzettingen de hoofdfocus van de zeventiende grote update van No Man's Sky zijn, omhelst de uitbreiding meer. Er zijn nieuwe nevelwolken in de ruimte te vinden die uit meerdere kleuren bestaan. Daarbij zijn veel visuele effecten in de game, waaronder wapens en explosies, verbeterd. Ook is er een nieuwe Expedition-seizoen. Hier zijn de volledige patch notes te vinden.

No Man's Sky verscheen op 9 augustus 2016. De ruimte-exploratiegame viel toen niet bij iedereen even goed in de smaak, maar sindsdien heeft Hello Games zestien verschillende grote uitbreidingen voor het spel uitgegeven en wordt het spel tegenwoordig beter ontvangen. In de afgelopen jaren is er onder andere vr-ondersteuning, verbeterde graphics voor de nieuwe consoles, cross-platform multiplayer, de mogelijkheid om basissen te bouwen en veel nieuwe flora en fauna op de verschillende planeten toegevoegd.

No Man's Sky is verkrijgbaar op pc, PlayStation 5 en 4 en Xbox-consoles.

Dit artikel delen:

Lees meer

Final Fantasy 13, Nuclear Throne en meer games naar Game Pass Tokyo Game Show-planning toont streams van Xbox, Square Enix en meer
2

Reacties op: No Man's Sky-uitbreiding Frontiers vandaag uit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  clandestine666

  • 1 september 2021 17:24
  Hele dorpen! No shit! Tijd om in VR maar weer in m'n ruimtescheepje te klauteren om de boel eens te gaan bekijken. De ondersteuning voor deze game is ongekend, ik ben er eigenlijk al lang klaar mee maar dit soort grote updates maken het heel verleidelijk om toch maar de boel weer eens op te starten.. Bedankt meneer Sean Murray, met welk geld jullie dit soort updates financieren is me een raadsel maar ik waardeer het best! :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Zodanmaar

  • 1 september 2021 19:55
  @clandestine666 Ze hebben goed verdiend en er zijn ook in de afgelopen jaren best wel wat spelers bij gekomen. Zeker na de grote updates. Het is altijd een relatief klein team gebleven dus dat scheelt ook. Heb m zelf sinds dag 1 en keek hier ook wel naar uit. Heb zelf ook vr en nu met mijn nieuwe systeem is het heerlijk om te dwalen en te ontdekken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.