No Doubt mag Activision aanklagen | Gamer.nl

No Doubt mag Activision aanklagen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De band zegt door Activision misleid te zijn en heeft in november 2009 Activision aangeklaagd. De advocaten van Activision hadden een motie ingediend waarin gevraagd werd om aanklachten over fraude, contractbreuk en het schenden van publiciteitsrechten te verwerpen. Nu is echter bepaald dat de zaak mag worden voorgelegd aan een jury.

Het gaat de band om een scène in de game Band Hero waarin de speler met zangeres Gwen Stefani Honky Tonk Women van The Rolling Stones moet uitvoeren en om een scène waarin ba ist Tony Kanal het nummer Just a Girl zingt, maar dan met de stem van Stefani. Volgens No Doubt heeft Activision nooit verteld dergelijke scènes in de game zouden zitten. De bandleden vinden dat ze worden neergezet als "een virtuele karaoke-circusact". Verwacht wordt dat de zaak later dit jaar voor de rechter komt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou