De band claimt dat Activision "No Doubt heeft getransformeerd in een virtuele karaoke-circusact" omdat ze "in meer dan zestig nummers moeten zingen, dansen en optreden". De bandleden hadden begrepen alleen als speelbare personages te moeten fungeren bij drie van hun eigen nummers die in Band Hero te vinden zijn.

De band is vooral ontsteld dat het personage van Gwen Stefani met een mannenstem Honky Tonk Women van de Rolling Stones kan zingen in Band Hero, een nummer over seks met prostituees.

No Doubt eist dat het "niet toegestane gebruik van de naam No Doubt en zijn beeltenis" wordt stopgezet. Daarnaast wil de band een nog onbekend bedrag als schadevergoeding ontvangen. Activision zegt een ondertekende overeenkomst te hebben met de band en volledig in zijn recht te staan met de manier waarop No Doubt wordt gerepresenteerd in Band Hero.

Kurt Cobain

Courtney Love, weduwe van Kurt Cobain, spande eerder een vergelijkbare rechtszaak aan om het gebruik van de Nirvana-zanger in Guitar Hero 5. Activision heeft wel de rechten om Kurt Cobain's beeltenis te gebruiken in het spel, maar volgens Love en haar advocaat pleegt de uitgever contractbreuk door hem ook nummers van andere artiesten te laten zingen. Ook de bandleden van Nirvana waren teleurgesteld in Guitar Hero 5. "We waren ons ervan bewust dat Kurt's beeltenis gebruikt zou worden in twee Nirvana-nummers, we wisten echter niet dat spelers het personage ook konden vrijspelen", zeggen Dave Grohl en Krist Novoselic. "Met deze feature kan het personage met alle mogelijk liedjes gebruikt worden. Kurt schreef nummers die voor veel mensen wereldwijd betekenis hebben. Wij vinden dat hij beter verdient."