Nintendo's Quality of Life-product neemt slaappatronen waar | Gamer.nl

Nintendo's Quality of Life-product neemt slaappatronen waar | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De machine, die nog geen naam heeft, wordt op het nachtkastje van de gebruiker gezet. Er hoeft geen lichamelijk contact te zijn en er hoeft niets gedragen te worden door de gebruiker. Vervolgens wordt gedurende de nacht onder andere het slaappatroon en het hartritme van de gebruiker gemeten via radiogolven. De volgende dag worden er via diverse softwaretoepa ingen tips gegeven aan de gebruiker, zodat hij of zij er aan kan werken minder moe en gezonder door het leven te gaan. Een voorbeeld zou zijn dat de gebruiker te horen krijgt dat hij meer moet sporten.

Voor de machine die de slaap van de gebruiker meet zijn nog geen foto's vrijgegeven. Het is ook niet bekend of het apparaat al buiten de conceptfase bestaat. Nintendo werkt samen met het Amerikaanse bedrijf ResMed, dat werkt aan technologie voor mensen met slaapproblemen. Zij leveren de techniek achter het Quality of Life-project. Het product moet in 2016 beschikbaar komen.

Nintendo gaf aan dat het Quality of Life-concept onderdeel wordt van de bedrijf trategie. Dit concept vervangt niet de strategie van het bedrijf om games en consoles te maken en verkopen, maar komt er naast te staan. Nintendo geeft aan dat het aan een algemene database werkt van waaruit het software naar spelconsoles, smart devices en Quality of Life-apparaten kan sturen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou