In een column bij de BBC, uit Daniel Etherington kritiek op de wijze waarop Nintendo omgaat met hun franchise. In plaats van gebruik te maken van de bestaande fanbase zou het bedrijf eens nieuwe dingen moeten proberen.

In de column wordt ingegaan op het feit dat de GameCube een belangrijke speler is geweest in 2003. Ondanks de sterke verkoop van de PS2 en Xbox waren de belangrijkste titels van 2003 Metroid Prime en The Wind Waker. Tot nu toe heeft 2004 weinig nieuws gebracht, behalve aankondingen van Metroid Prime 2: Echoes en een nieuwe Zelda. Wel zijn het beide nieuwe vervolgen op eerder succesvolle spellen, en moet nog blijken of de spellen de verwachtingen waar kunnen maken.

Volgens Daniel Etherington is het niet mogelijk om in de huidige consolemarkt voorop te gaan lopen door alleen bestaande franchise aan te spreken, Daarvoor zijn vernieuwde figuren en games nodig. In het verleden is het hergebruik van franchise altijd gepaard gegaan met vernieuwde gameplay, bij de laatste generatie games is verminderd.

Andere ontwikkeling die Daniel opmerkt is de Nintendo DS vs de Sony PSP. Ondanks alle mogelijkheden van de Nintendo DS moet het bedrijf er voor zorgen dat de mogelijkheden van de machine gebruikt gaan worden als vernieuwend, en niet als gimmick.Now, before all you Nintendophiles jump down my throat, let us bear in mind that those of us keen on the brand's franchises, characters and games may garner endless enjoyment from what is offered by a new Mario Kart, or a link-up of Links.

But it may not be enough to keep the company at the forefront of the console market. Or, indeed, even in the console market.

Van SNES tot GameCube is er Mario Kart De column is na te lezen bij de BBC. Eigenlijk is Nintendo niet het enige bedrijf met een probleem om vernieuwende content te maken, ook op andere systemen zien we eerder een vervolg verschijnen dan een vernieuwende titel. Wel is het hergebruik van franchise bij Nintendo sterker doorgevoerd dan bijvoorbeeld op de PS2, PC of Xbox. Note Ongenuanceerde reacties worden direct verwijderd en de poster geband. Lees de column voordat je reageerd.