Nintendo kondigt aan dat de virtuele viervoeters van Nintendogs op 7 oktober in Europa op de markt zullen komen. Nintendogs biedt een ware hondensimulatie voor je Nintendo DS, waarbij je je hond kunt aaien met de stylus en zelfs kunt toespreken met de microfoon-functie van de DS. De reacties van de honden zijn zorgvuldig gesimuleerd en met enig geduld kun je je viervoeter de nodige truukjes aanleren, hoewel je hier niet oneindig lang mee door kunt gaan. Je hondje zal namelijk ook moeten eten, drinken en slapen, net als een echte hond.

In Europa zullen drie edities van Nintendogs verschijnen, met bij elke versie een andere hond op de verpakking. Je kunt kiezen uit de Labrador Retriever, de Miniature Dachshund en de Chihuahua. In elk van deze versies zullen standaard puppy's van zes verschillende rassen aanwezig zijn, zodat je met de nodige investering de keuze hebt uit 18 verschillende hondjes. Er zijn tevens drie rassen die niet in de Japanse versie aanwezig waren, namelijk de Golden Retriever, de Siberian Husky en de Boxer.

Nintendogs belooft de ideale vervaning te zijn voor hondenliefhebbers die geen zin hebben in het uitlaten, de vlooien, de poep, de stank, de rotzooi, de kosten, Martin Gaus en de andere nadelen die zo'n beest met zich mee brengt.