Nintendo zou dit jaar tot wel dertig miljoen Switch-consoles produceren

Nintendo zou dit jaar tot wel dertig miljoen Switch-consoles produceren

Nintendo zou dit fiscale jaar van plan zijn tot wel dertig miljoen exemplaren van de Switch willen laten produceren.

Dat claimt Bloomberg te hebben vernomen van mensen die bekend zijn met de strategie van het bedrijf. Het fiscale jaar van Nintendo begon afgelopen april en loopt tot en met 31 maart 2021.

De toename in productie zou zijn om zoveel mogelijk te voldoen aan de hoge vraag naar de hybride console. Begin augustus werd de productie van de Switch voor dit fiscale jaar al verhoogd naar 25 miljoen exemplaren. Dat zou echter niet volstaan.

De Switch is in diverse landen nog altijd niet aan te slepen, mede dankzij het succes van het eerder dit jaar uitgekomen Animal Crossing: New Horizons. Later dit jaar verschijnen er spellen als Super Mario 3D All-Stars, Pikmin 3 Deluxe en het gisteren aangekondigde Hyrule Warriors: Age of Calamity.

Bloomberg bevestigt daarnaast nogmaals dat Nintendo van plan zou zijn om in 2021 een nieuwe, krachtigere versie van de Switch uit te brengen. Eerder gaf de website al aan dit te hebben gehoord. Nintendo zou aan ontwikkelaars vragen om hun games gereed te maken voor een 4K-resolutie. Ook zou het bedrijf zelf een line-up met titels ontwikkelen voor de nieuwe console. Het is niet ondenkbaar dat de meeste van die games ook speelbaar zijn op de huidige versie van de Switch. Vooralsnog is het nieuwe Switch-model echter niet officieel aangekondigd.

Nintendo Switch Lite

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

nintendo die een console maakt die nu 720p doet met veel 3rd party games en dan in 1 x jumped naar 4k, ik betwijfel het vooral sinds hun nooit om resolutie hebben gegeven. Maar hoop het mario en zelda met hogere resoluties en tex zou ik verwelkomen.

0
test

Zou mooi zijn!

0

Aanbevolen voor jou