Nintendo heeft een goede zet gemaakt met de introductie van de DS Lite, de compactere, lichtere en beter vormgegeven uitvoering van de Nintendo DS, inclusief een veel beter scherm en langere batterijduur. In het afgelopen kwartaal is de winst voor Nintendo daardoor namelijk met maarliefst 10,2% gestegen. Hierdoor heeft men de winstvoorspelling voor het gehele jaar meteen naar boven bijgesteld. Vooral het succes van games als Brain Age, maar ook New Super Mario Bros, in combinatie met verkopen van de hardware zelf, zorgden voor een compensatie van de teruglopende omzet in de console-sector.

De inkomsten van Nintendo stegen naar 15,6 miljard yen (105,8 miljoen euro) voor de periode lopend van april tot en met juni. Vorig jaar bedroegen de inkomsten nog 14,1 miljard yen. De verkopen voor dit kwartaal bedroegen 130,9 miljard yen (888 miljoen euro), wat een toename is van maarliefst 85% ten opzichte van vorig jaar, toen de verkopen nog 70,7 miljard yen bedroegen. Voor het gehele fiscale jaar heeft men de inkomsten naar boven bijgesteld richting 83 miljard yen (563 miljoen euro). Dat is een behoorlijke toename ten opzichte van een eerdere voorspelling die nog 65 miljard yen bedroeg (441 miljoen euro). Men heeft de voorspelde verkopen voor dit fiscale jaar naar 640 miljard yen (4,4 miljard euro) bijgesteld, wat een toename is van 40 miljard yen.

In de periode van april tot en met juni heeft men wereldwijd 4,54 miljoen Nintendo DS-handhelds weten te verkopen. Hieronder valt ook de DS Lite. Vorig jaar verkocht men in dezelfde periode nog 1,38 miljoen NDS. Men verwacht dit fiscale jaar 17 miljoen NDS-handhelds te verkopen. Een hoeveelheid waarmee je de gehele Nederlandse bevolking zou kunnen voorzien. Zowel de GBA als de GameCube zijn in verkopen teruggelopen. Van de GBA werden dit kwartaal 680.000 stuks verkocht ten opzichte van 980.000 stuks vorig jaar. Men verwacht dit fiscale jaar nog 2,5 miljoen GBA's te verkopen. Van de GameCube werden er dit kwartaal 150.000 verkocht, ten opzichte van 260.000 vorig jaar.

 

Nintendo heeft het afgelopen fiscale jaar (wat eindigde op 31 maart) 98,4 miljard yen (667 miljoen euro) aan winst gedraaid met 509 miljard yen (3,5 miljard euro) aan verkopen. Het afgelopen jaar zijn de aandelen van Nintendo 75% in waarde gestegen, eindigend op een waarde van 20.840 yen (141,2 euro). Waar al deze cijfertjes eigenlijk kort door de bocht op neer komen is dat het gewoon heel erg goed gaat met Nintendo. Iets wat ze met de komst van de Wii aan het einde van dit jaar ongetwijfeld door willen zetten. Niet voor niets hoopt men aan het einde van dit fiscale jaar (31 maart 2007) al 6 miljoen Wii's verkocht te hebben wereldwijd.