In de Japanse zakenkrant Kabushiki Shimbun is een uitgebreid artikel verschenen over Nintendo. In het artikel wordt vooral ingegaan op de kosten en beurskoers van het bedrijf, al zijn er ook voor gamers leuke nieuwtjes en feitjes te ontdekken.

Belangrijk onderdeel van de introductie van de Nintendo DS voor Nintendo zijn de dalende kosten. Het huidige cardridgesysteem van de Gameboy is bijzonder duur, en met de introductie van nieuwe opslagmedia verwacht men een kostendaling van 30 tot 70 procent.

Ander opmerkelijk feit is dat ook Nintendo verlies maakt op de hardware. Terwijl Microsoft altijd wordt aangekeken vanwege het verkopen van hardware onder inkoopsprijs, blijken ze niet de enige te zijn. In het artikel wordt vermeld dat Nintendo jaarlijks 20 miljard yen, een kleine 180 miljoen euro, toelegt op de verkochte hardware. Op welke hardware er wordt bijgelegd door Nintendo wordt niet vermeld. De verwachting is dat dit verlies in de toekomst gaat dalen, men is van plan de huidige productiefaciliteiten te gebruiken voor de next-gen consoles.

Aan het eind vermeldt het artikel nog een kleine aandelentip. Mocht Nintendo er dit jaar in slagen 150 miljard yen (118 miljoen) winst te maken, dan stijgt de aandelenkoers naar de 20000 yen (157 euro), tegen een koers van 12500 yen op dit moment.