Nieuws
Nintendo

'Nintendo zet minder fanatiek in op smartphonemarkt'

Succes van Switch en Animal Crossing: New Horizons laat bedrijf strategie bijstellen

Geschreven door Michel Musters op
Nintendo richt zich volgens een nieuwe reportage minder op de mobiele gamesmarkt dan het in eerste instantie van plan was.

Dat blijkt uit een artikel van Bloomberg. Een paar jaar geleden stortte het bedrijf zich op de smartphonemarkt en bracht het franchises als Super Mario, Animal Crossing, Mario Kart en Fire Emblem naar mobiele telefoons.

"We zijn niet per se van plan veel nieuwe applicaties in de mobiele markt te lanceren", liet Nintendo's directeur Shuntaro Furukawa in mei al weten tegen investeerders. Volgens Bloomberg heeft het succes van de Switch en met name Animal Crossing: New Horizons er afgelopen maanden voor gezorgd dat het bedrijf zich nog meer wil richten op de consolemarkt.

"Sinds de release van Mario Kart Tour in de herfst van 2019, heeft Nintendo geen nieuwe mobiele titels gepland", aldus Serkan Toto, een mobiele games-analist uit Tokio. "Nintendo's enorme succes in de consolemarkt heeft in feite de noodzaak en druk om zich in de mobiele markt te storten verminderd."

Dat wil niet zeggen dat er geen nieuwe apps van de uitgever verschijnen, maar vooralsnog zijn er geen aankomende releases aangekondigd. "Nieuwe smartphonegames komen er vast wel aan, maar deze worden waarschijnlijk vooral uitgegeven om aandeelhouders tevreden te stellen."

Dit artikel delen:

Lees meer

Burnout Paradise Remastered sinds vrijdag beschikbaar voor Switch Shoot 'em up Wing of the Asteria voor Switch en Steam aangekondigd
3

Reacties op: 'Nintendo zet minder fanatiek in op smartphonemarkt'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  NintendOwnd

  • 22 juni 2020 08:49
  Gelukkig! In mijn ervaring komen de mobiele games niet in de buurt van de triple AAA games op de consoles, laat ze daar maar hun energie en middelen naartoe gaan!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  HunterSeeker

  • 22 juni 2020 08:57
  Mariokart was ook leuk voor de hele jonge kinderen, mn zoontje van 3 kon het zelfs spelen. Het spel doet alles zelf, alleen af een toe een keer tikken en swipen voor een bocht en de lol kon niet op.
  Heb em wel weer snel verwijdert want vond er zelf niks aan. Misschien als mn zoontje oud genoeg is voor zn eigen tabletje dat ik em daar weer op zet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  WvA

  • 22 juni 2020 09:46
  @HunterSeeker Ik vind het dan wel weer bijzonder dat een game die veel door kinderen gespeeld wordt, zo belachelijke prijzen heeft voor DLC. Mario Kart Tour is serieus 1 van de prijzigste free to play games die ik ooit heb gezien. Bijzonder dat Nintendo daar zo mee omgaat.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.