Nintendo wint Franse rechtszaak om piraterij | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het Parijse hooggerechtshof oordeelde dat de verkoop van zogeheten R4- en Magicom-geheugenkaarten in strijd is met de wet. De kaarten maken het mogelijk om illegale games te spelen, bijvoorbeeld op de Nintendo DS. Het Hof legde de importeurs, distributeurs en verkopers van deze kaarten een gezamenlijke boete van 460.000 euro op. In sommige gevallen werd ook een voorwaardelijke gevangeni traf vastgesteld. In totaal moeten de partijen 4,8 miljoen euro aan schadevergoeding aan Nintendo betalen. 

Stephan Bole, managing director van Nintendo Frankrijk, zegt het volgende over de rechtszaak: "Nintendo ondersteunde deze strafzaak niet alleen voor het belang van het eigen bedrijf, maar ook voor de partners die tijd en geld investeren om legitieme software te ontwikkelen voor Nintendo’s spelplatformen, en voor klanten die de hoogste kwaliteit en integriteit verwachten van producten die de naam Nintendo dragen" In de Benelux werd vorig jaar in een soortgelijke rechtzaak ook al de verkoop van gamekopieerapparaten verboden. Dit verbod werd echter enkel ingesteld voor een bepaald aantal retailers.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou