Nintendo wint bijna 25 procent op beurs dankzij succes Pokémon Go | Gamer.nl

Nintendo wint bijna 25 procent op beurs dankzij succes Pokémon Go | Gamer.nl

Het aandeel Nintendo is maandag bijna 25 procent gestegen op de beurs in Tokio, door het plotselinge succes van de mobiele game Pokémon Go.

Het aandeel steeg vrijdag ook al flink, maar beleggers deden daar maandag nog een schep bovenop. Een aandeel Nintendo is nu ruim 20.000 yen (180 euro) waard en het hele bedrijf heeft een marktwaarde van omgerekend 25,5 miljard euro. Sinds de lancering van Pokémon Go is Nintendo zo'n 8 miljard euro meer waard geworden.

In Pokémon Go moeten spelers rondlopen om pokémon te vangen. De virtuele beesten worden getoond alsof ze in de echte wereld rondlopen, met behulp van camerabeelden van de smartphone. Het is ook mogelijk om pokémon te laten vechten in gyms.

Exacte gebruikscijfers van de game, die officieel alleen in de VS, Australië en Nieuw-Zeeland is uitgebracht, zijn niet bekend. Maar duidelijk is dat de game direct zeer populair werd, ook in landen waar de app nog niet officieel in de appwinkels ligt. Via verschillende omwegen wisten gebruikers Pokémon Go toch al te bemachtigen.

Volgens cijfers van SimilarWeb stond Pokémon Go vrijdag al op ruim 5 procent van alle Android-telefoons in de VS, waardoor de game populairder is dan Tinder. Als Pokémon Go in de komende dagen blijft doorgroeien, zal het spel op Amerikaanse smartphones populairder worden dan Twitter.

In Europa en Japan is de officiële introductie van Pokémon Go uitgesteld, omdat de servers van ontwikkelaar Niantic het zwaar hadden na de grote toestroom aan spelers.

Misbruik

Door kwaadwillenden wordt al misbruik gemaakt van de populariteit van Pokémon Go. Vier overvallers in de Verenigde Staten gebruikten de game om slachtoffers te lokken, zo meldt de politie uit Mi ouri op Facebook. De criminelen zijn inmiddels gearresteerd.

De overvallers plaatsten een virtueel baken op een gamelocatie bij een parkeerplaats. Dit baken zorgt ervoor dat er meer vangbare monsters rond die locatie verschijnen.

Spelers kwamen naar dit baken toe om pokémon te vangen, maar werden vervolgens overvallen. De vier overvallers zaten te wachten in een zwarte BMW en hadden een pistool bij zich.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou