Nintendo wil niet te veel microtransacties in mobiele games

Nintendo wil niet te veel microtransacties in mobiele games

De mobiele games van Nintendo bevatten microtransacties, maar de ontwikkelaars van de spellen mogen hier zich niet te veel op richten. Nintendo zou bezorgd zijn dat de in-game-aankopen kritiek opleveren.

Hoewel Nintendo vooral bekend is van de console- en handheld-games, richt het bedrijf zich sinds 2015 ook op spellen voor smartphones en tablets. In een samenwerking met DeNa zijn tot nu toe Miitomo, Super Mario Run, Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp en Dragalia Lost uitgekomen op Android en iOS.

De mobiele games van Nintendo zijn free-to-play, maar bevatten wel microtransacties waarmee onder andere bonussen en nieuwe personages aangeschaft kunnen worden. Ontwikkelaars van de spellen hebben echter aangegeven dat ze zijn verteld door Nintendo om deze in-game-aankopen niet te veel naar de voorgrond te brengen.

De individuele studio's achter de mobiele games willen natuurlijk dat de spellen winst opleveren, maar volgens Wall Street Journal ziet Nintendo het mobiele platform vooral als een manier om het merk en de personages van het bedrijf te promoten. Nintendo is bezorgd dat de microtransacties in de spellen zorgen voor kritiek op het bedrijf en wil dus niet dat fans denken dat de mobiele games puur een manier zijn om geld te verdienen.

Een voorbeeld is de roleplaying-game Dragalia Lost, die in 2018 werd gelanceerd voor mobiel. Dit spel kreeg kort na lancering veel negatieve feedback, omdat het te moeilijk was om nieuwe vechters vrij te spelen zonder hiervoor echt geld uit te geven. Volgens geruchten heeft Nintendo er vervolgens op aangedrongen om het spel opnieuw te balanceren en makkelijker te maken voor spelers. CyberAgent, de ontwikkelaar van het spel, geeft toe dat Dragalia Lost veel meer geld had kunnen verdienen als Nintendo zich niet had bemoeid met de ontwikkeling van het spel.

In 2019 wordt Mario Kart Tour uitgebracht door Nintendo. De mobiele versie van Mario Kart zou eigenlijk deze maand uitkomen, maar is uitgesteld tot de zomer van dit jaar. In dezelfde periode moet ook Dr. Mario World verschijnen, dat in februari werd aangekondigd voor Android en iOS.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Snap best de bezorgdheid en goed dat ze dit voorzichtig benaderen. Maar Dragalia Lost??? Kan m niet vinden in IOS .

0

@Jumpman alleen maar uit in aus, Japan, USA, UK En Dat soort landen

0
test

@Cyandog Thanks. Verklaart een hoop, ook dat ik m niet gevonden kreeg zojuist 😅

0
test

Nintendo wilt helemaal niks. Nintendo [b]wil[/b] iets. Zie Onze Taal: [url=https://onzetaal.nl/taaladvies/de-klant-wil-wilt-kwaliteit/]Willen[url].

0
test

@Ghost Gefeliciteerd.

0

Aanbevolen voor jou