Nintendo wil Switch-tekorten voorkomen | Gamer.nl

Nintendo wil Switch-tekorten voorkomen | Gamer.nl

Reggie Fils-Aime, president van Nintendo in Amerika, zegt tekorten van de Nintendo Switch te willen voorkomen. Tijdens de lancering worden wereldwijd twee miljoen systemen beschikbaar gesteld.

Fils-Aime praatte met Wired over de lancering van de Nintendo Switch. "Ik weet, omdat ik alle fora en berichten lees, dat er zorgen zijn over de aanvoer." Hij vertelt dat deze zorgen zijn ontstaan vanwege het tekort aan exemplaren van de Nintendo Cla ic Mini. Fils-Aime legt uit dat de verwachtingen bij Nintendo veel lager waren voor de Mini NES, maar dat "in ieder geval in Amerika" nieuwe exemplaren worden geleverd.

Over de lancering van de Switch zegt Fils-Aime het volgende: "We hebben publiekelijk verklaard dat we wereldwijd twee miljoen exemplaren gaan verschepen tijdens lancering, wat in e entie de eerste maand is." De focus van Nintendo is volgens Fils-Aime om te zorgen dat "iedereen die een Nintendo Switch wil er een kan kopen".

Ondertu en is in meerdere Nederlandse webwinkels, waaronder Bol.com, de Nintendo Switch niet meer te bestellen. Bij andere winkels is reserveren nog mogelijk, hoewel het niet zeker is of exemplaren nog op release worden geleverd.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou