Nieuws
Switch

'Nintendo wil Switch-productie nog verder verhogen'

Nintendo zou 18 miljoen exemplaren willen produceren

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Nintendo zou in 2017 meer exemplaren van zijn Switch-console willen produceren.

Dat meldt Financial Times op basis van anonieme bronnen. Nintendo zou dit jaar een totaal van 18 miljoen Switch-consoles willen fabriceren. Dat ligt hoger dan bij eerdere geruchten over een verhoogde productie, waarbij werd gedacht dat Nintendo 16 miljoen exemplaren wil maken.

Officieel heeft Nintendo nog niks gezegd over een mogelijke productieverhoging. Bij de meest recente kwartaalcijfers zei het bedrijf 10 miljoen Switch-console te willen maken.

Eerder bleek dat de Switch Nintendo's snelstverkopende gameconsole is. Het apparaat is ook moeilijk verkrijgbaar in Nederlandse winkels.

Volgens de bronnen wil Nintendo de productie van de Switch significant verhogen, omdat het bedrijf vreest voor boze klanten in het najaar. Dan wil Nintendo zijn Super Mario Odyssey uitbrengen, waarvoor consumenten de console vermoedelijk in huis gaan halen.

Door NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Het Gambit-systeem in Final Fantasy 12: The Zodiac Age Dood aan spinnen! - Gamer.nl Podcast 121
9

Reacties op: 'Nintendo wil Switch-productie nog verder verhogen'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • GoRightAhead

  • 29 mei 2017 09:50
  Ik zou het wel leuk vinden als er een bundel komt of een met meer geheugen. Ik wacht het nog heel even af denk ik.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • EdwinS

  • 29 mei 2017 11:47
  @gorightahead Bundels komen er aan….

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • markiewong

  • 29 mei 2017 21:42
  @gorightahead Splatoon bundel komt er aan, maar daar bespaar je 'slechts' 20 euro mee tegenover als je de 2 los zou kopen. Daarnaast gaat Nintendo waarschijnlijk geen Switch maken met meer geheugen, totaal niet Nintendo's strategie en het idee is dat de prijs van het apparaat zo laag mogelijk blijft, en je hem zelf kan uitbreiden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Millman7

  • 29 mei 2017 13:45
  Kan een Switch eigenaar mij nu vertellen hoe, na (hoeveel?) een aantal maanden dat hij uit is, de Switch bevalt. Ik kan mij nog moeilijk voorstellen dat dit echt wat is als je een keer klaar bent/niks hebt met Zelda BOTW. Gezien het magere spellen aanbod. Ben hier toch wel benieuwd naar sinds ik het nog steeds wel een interessant apparaatje vind.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • -Lukic-

  • 29 mei 2017 14:09
  @millman7 Vind het qua hardware echt een fantastisch ding met heel veel
  potentie. Zelda is een absolute topper en 1 van de beste games die ik afgelopen 2 jaar heb gespeelt. Ook Mario Kart 8 Deluxe is erg goed, maar die was natuurlijk al in bijna dezelfde vorm uit op de WiiU. Heb zeker geen spijt van mijn aankoop, maar er moeten natuurlijk nog wel veel meer top games gaan uitkomen om hem echt de moeite waard te maken. Het kan geen kwaad om te wachten denk ik objectief gezien. Maar als je het geld kunt missen ook nu al geen miskoop wat mij betreft!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • timtim96

  • 29 mei 2017 16:45
  @millman7 Het is duidelijk dat het net een nieuwe console is. Een mega bibliotheek is er nog niet. Als basketball liefhebber kan ik me tot NBA2K18 goed vermaken met NBA Playgrounds, voor on the road. Verder zijn er ook al wat interessante indie games beschikbaar (die ook op andere consoles zijn uitgekomen). Puur kijkend naar grote titels heb je op het moment alleen Zelda en Mario Kart (alleen, hihi). Splatoon 2, frisse multiplayer shooter, zit eraan te komen in juli.
  Ik ben zelf nooit een Zelda fan geweest, maar wel een fan van open wereld games. Deze Zelda heeft mij volledig gepakt. Zelden en game gespeeld die zo goed gebruikt maakt van haar omgeving. Met de verdere exclusieve games met Mario, Fire Emblem en dergelijke en hopelijk Virtual Console games is het zeker de moeite waard.
  Ik moet zeggen dat na het uitspelen van Zelda, waar ik goed de tijd voor heb genomen, de Switch een tijdje rustig in haar dock heeft gestaan terwijl de Xbox aan het draaien was. Voor mij geen probleem. De Switch heb ik niet gekocht als vervanger van mijn huidige console. Ik snap ook niet waarom men vaak klaagt over het lage aanbod van games (voor een console die nog niet eens drie maanden oud is!). Er is echt genoeg beschikbaar om de zomer door te komen tot de volgende Mario 64 achtige game.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • misjnoe

  • 30 mei 2017 05:29
  Ik denk dat de schaarste Nintendo nu wel heel goed uitkomt. Allereerst kunnen ze nu natuurlijk zeggen dat het ding een succes is. Het is de snelst verkopende nintendo console ooit. Dat is niet zo gek, de wii u verkocht niet en de wii had ook te maken met grote schaarste. Vergelijken met consoles daarvoor heeft geen zin omdat de markt sindsdien velen malen gegroeid is. Bovendien is de Switch feitelijk niet alleen de opvolger van de WiiU maar ook van de 3ds. Als een combinatie van de handheld markt en consolemarkt niet de snelst verkopende nintendo console op zou leveren dan hadden we Nintendo af kunnen schrijven.

  Het komt echter om meer redenen goed uit. Nintendo's achilleshiel wordt namelijk weer eens pijnlijk zichtbaar. Ook niet zo gek, speelt namelijk al sinds de n64 en gaat uiteraard over de gigantisch karige line up. Maar zolang maar een klein groepje van die hard fans het apparaat heeft zal er niet zoveel geklaagd worden. Nu kan nintendo rustig wachten met het opschroeven van de productie totdat er ook daadwerkelijk games beschikbaar komen (en de vraag ook toeneemt).

  Allemaal niet zo erg en zelfs goed dat ze het zo doen. Ik vind het alleen vermakelijk om te zien hoe de schaarste wederom (bij de wii ging het exact zo) gebruikt wordt als marketingtool.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • timtim96

  • 30 mei 2017 10:26
  @misjnoe karige line-up, daar wordt ik zo moe van. Waren er bij de release van de PS4 en X1 vijf exclusieve knallers beschikbaar? Nee. Het is logisch dat er nog weinig third-party games voor de Switch te koop zijn, want het gros komt altijd uit na de zomer. Als jij je niet drie maanden kan vermaken met Zelda en Mario Kart is er iets goed mis. Geniet je meer van games als je er veel koopt en die maar een korte tijd speelt? Iedereen staat daar anders in natuurlijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Krytuun

  • 30 mei 2017 10:36
  @misjnoe Geloof me, die vraag is er, en absoluut niet alleen van hardcore gamers.
  De Switch is nu al een groter succes dan de WiiU, en dat is absoluut geen verrassing.

  Wel wil ik daar aan toevoegen dat de Wii een van de best verkocht consoles ooit is, en de Switch dus qua omloop snelheid meer verkoopt volgens de cijfers, dat is dus wel degelijk een goed teken.

  De Nintendo Switch is een pracht console die ik tussendoor even makkelijk in gebruik neem voor een GP Mario Kart, eerste weken dik Zelda gespeeld. Het is een systeem waar je ook voldoening uithaalt als je maar 30 minuten tijd hebt, waar ik zelf bij alle andere consoles (en PC) met 30 min niet meer begin aan een giga spel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.