Nintendo wil sociale acceptatie gamen vergroten | Gamer.nl

Nintendo wil sociale acceptatie gamen vergroten | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Iwata zegt in het verslag dat Nintendo nog veel moet doen om ervoor te zorgen dat het spelen van games in de samenleving sociaal meer geaccepteerd wordt. "Als we kijken naar hoe games geaccepteerd worden in de samenleving, dan zien we dat de perceptie van het publiek tegenover games de afgelopen jaren duidelijk verbeterd is. Wij vinden echter dat we nog veel dingen moeten doen om de sociale acceptatie van games naar het niveau te brengen van andere vormen van entertainment, zoals televisie, film, muziek en sport."

Breder publiek

De directeur hoopt dat de lancering van meer Wii-games en de opkomende Nintendo 3DS games bij een nog breder publiek bekendmaakt. "Nintendo zal proberen de penetratie van de Wii te verhogen, door communicatie in de woonkamer van ieder huishouden aan te moedigen en door continu software te lanceren die consumenten positief zal verra en met compleet nieuwe gameplay. Daarnaast zal Nintendo de Nintendo 3DS lanceren, die het mogelijk maakt om in 3D te spelen, zonder dat er een speciale bril benodigd is, en zal [Nintendo] ernaar streven meer mensen tevreden te stellen door met de Nintendo 3DS meer innovatieve gameplay te bieden", aldus Iwata.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou