Nintendo wil naast Mario meer animatiefilms en -series maken

Nintendo wil naast Mario meer animatiefilms en -series maken

Nintendo heeft interesse in het maken van diverse animatiefilms en -series gebaseerd op zijn franchises.

Het was eerder al bekend dat Nintendo samenwerkt met Despicable Me-studio Illumination aan een animatiefilm gebaseerd op Super Mario. Deze film moet voor zover bekend volgend jaar uitkomen.

Volgens Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa blijft het daar niet bij. Hij meldde dat het bedrijf onderzoek doet naar het maken van geanimeerde content gebaseerd op andere Nintendo-franchises. "Animatie - in het algemeen - is iets waar we naar kijken, en niet alleen voor deze franchise." Daarbij is het wel belangrijk dat het bedrijf partners vindt die de franchises "erg goed begrijpen".

Er werden geen namen van andere franchises genoemd die mogelijk van een animatiefilm of -serie kunnen worden voorzien, maar op internet dromen fans weg van dergelijke producties gebaseerd op Metroid, F-Zero en The Legend of Zelda.

Over de aankomende Super Mario-animatiefilm vertelde Furukawa ook het een en ander. Zo is Mario-bedenker Shigeru Miyamoto de producent en helpt hij veel mee met de productie. Tegelijkertijd trekt Nintendo een grens wat betreft de hoeveelheid Nintendo-werknemers die aan het project meehelpen, zodat het geen invloed heeft op game-ontwikkeling.

mario maker 2

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vroeger had Nintendo geweldige tekenfilm series met the new super Mario Bros super show, captain n the game master en zelda goeie ouwe tijd.

0
test

@hulstpower zelda was echt top idd.

0
test

@Aces-82 ja en dan excuse me princes elke aflevering. Vond zelf captain n heel goed.

0
test

Hopelijk laten ze de sfeer van de games goed terug komen. Het is een goeie strategie om je merk te verspreiden op meerdere media.

0
test

@HunterSeeker dit deed Nintendo vroeger veel meer, sega ook met sonic cartoons.

0

Aanbevolen voor jou